A+ A A-

MENU

RESTAURACJA

W I A R U S


PRZYSTAWKI

Żuławski pasztet 19 zł

z konfiturą z czerwonej cebuli, żurawiną i ciemnym pieczywem


Tatar wołowy na domowym pieczywie 25 zł

z piklowanymi warzywami


Tatar ze śledzia na jabłkach 16 zł

olejem rzepakowym tłoczonym na zimno


PLINCE 21 ZŁ

Z wędzoną rybą i kwaśną śmietaną

Z gulaszem

Z kurkami

Z wędzonym boczkiem i twarogiem


PODPŁOMYKI 13 ZŁ

Z wędzoną rybą i kwaśną śmietaną

Z kurkami

Z wędzonym boczkiem i twarogiem


ZUPY

Ślepa zupa rybna 12 zł

Krem z ziemniaka i pora 12 zł

Zupa z wędzonych ryb 15 zł


DANIA GŁÓWNE

Dzyndzałki z hreczką i skrzeczkami 21 zł

pierogi z kaszą gryczaną i skwarkami


Pieczeń wołowa w sosie jałowcowym 36 zł

z kopytkami rozmarynowymi


Schab z dzika 39 zł

z kluskami ziemniaczanymi i glazurowaną marchwią


Pierś z kurczaka w winnym sosie 27 zł

z brukselką i pieczonymi warzywami


Filet z dorsza z puree z selera 36 zł

z krokietem ziemniaczanym i sosem z winogron


DESERY

Crumble z kwaśną śmietaną i migdałami 14 zł

śliwki pod kruszonką


Mus czekoladowy 15 zł

z solą morską i konfiturą z owoców leśnych

 

 

DLA DZIECI

Rosołek z makaronem 8 zł

Filet z kurczaka 16 zł

z ziemniakami i mizerią


Filet z dorsza 17 zł

ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty


Placuszki ziemniaczane 9zł


Placuszki ziemniaczane 14 zł

z kwaśną śmietaną i konfiturą z owoców leśnych



Restauracja Wiarus 2012